6 Mart 2014 Perşembe

Sosyal fobiden nasıl kurtulurum ?

      
   Arkadaşlar bir okb li bir sosyal fobik ve geçmişinde türlü türlü psikolojik hastalıklar yaşamış biri olarak,sizlere bazı tavsiyelerde bulunmak istiyorum bu tavsiyelere uyrsanız başarılı olmanız mutlaktır.Şimdi bu tavsiyelerimi sıralayayım:
 
 1- Kesinlikle sabırlı olmanız ve kendinize zaman vermeniz gerekir,hiçbir düşünce sistemi size yarın sabah kalktığınızda sosyal fobiden kurtulmuş olarak uyanmayı söyleyemez söylerse yalan söylemiş olur.Sosyal fobiden kurtulmak aşamalı bir süreçtir ve siz bazı şeyleri değiştirdikçe düzelir.

2- Ailenizle olan bağlarınızı geliştirin bir konuda onların fikrini almak için sorular sorun ve kendi fikrinizide onlara söyleyin.Aranızdaki sevgi bağlarını güçlendiirin ve sık sık onlara ne kadar değerli olduklarını söyleyin mesela sebepsiz yere annenize çocuğunuza eşinize seni seviyorum diyin.

3- Kendi değer ve yeteneklerinizin farkına varın siz sevilmek için mükemmel olmak zorunda değilsiniz,mükemmel olmadanda sizi sevebilirler.Kendinizi hatalarınız yanlışlarınız ve doğrularınızla kabullenin ve kişiliğinize uygun kişilerle zaman geçirinki mutlu olabilesiniz.

4- Birileriyle birşeylerinizi paylaşmak zevkiniz olsun.Mutluluk ve üzüntülerinizi çevrenizle paylaşın içinizde tutmayın,bunu yapmak size çevreyle iletişim kurma becerisi kazandırır.

5-Moralinizi bozacak özgüveninizi düşüren size olumsuz düşünceler veren kişilerden uzak durun.

6- Yeni düşünce ve tarzlara açık olun hoşgörüyle yaklaşın emin olun her davranış ve tarzın arkasında kendine göre haklı bir düşünce yatmaktadır.

7-Bulunduğunuz ortamlarda söz alın ve düşüncelerinizi söyleyin ve toplum içiğnde aktif görevlerde bulunun. 

8- En önemliside ilaçlarınızı kesinlikle aksatmayın ilaç tedavisi bu hastalığın çözümünde çok etkilidir.Eğer ilaçlarınızı aksatmayıp dediğim şeyleride yaparsanız kesinlikle iyileşir önemli ölçüde hastalığı bitirirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder